Kulig sice beze sněhu, ale velice vydařený!

Novinky

V sobotu 17. února 2024 se uskutečnila akce, kterou jsme již několik zim plánovali, ale uskutečnili až letos. Plným autobusem účastníků všech věkových kategorií jsme vyrazili na Kubalonku nedaleko česko-polsko-slovenského trojmezí abychom si prožili tradiční zábavu z dob polské šlechty. Že Kulig neznáte a nevíte odkud se vzal? I toto vysvětlení zaznělo cestou z Konské tam, kdy všichni přijeli již řádně poučeni. Místo na saních jsme z důvodu absence sněhové pokrývky absolvovali projížďku na vozech, tažených koňmi z Kubalonki na 7 km vzdálenou Stecówku. Po krátké přestávce pro koně i pasažéry jsme se vrátili do koliby nedaleko výchozího bodu, kde na nás čekalo občerstvení v podobě klobásy a oscypku a teplých nápojů. V rámci dalšího programu mohli účastníci výletu již individuálně navštívit dřevěný kostel Svatého Kříže, projít se kolem Střediska léčby plicních nemocí dětí a mládeže až k sportovnímu arálu běžeckého lyžování a biatlonu. K dispozici poblíž bylo i několik restaurací a hospod nabízejících regionální a místní „góralské“ kulinářské speciality. Po návratu do Konské jsme výlet zakončili posezením v klubovně našeho spolku.

Kompletní obrazovou představu o tomto velice vydařeném výletu si můžete udělat návštěvou fotogalerie zde.

Děkujeme všem zúčastněným za společně příjemně strávený čas a těšíme se na další setkání.